Penseler
Waarom penseler? Kwasten zijn me te grof

Over mijzelf

Kleurrijk en Fantasievol. Dat zijn twee belangrijke kernmerken van het werk van kunstschilder Hans Beringen.

Geïnspireerd door magisch realisten als Dali en Jofra maar ook door de foto’s uit de 19e en 20e eeuw van fotograaf en schilder Breitner.

Op basis van deze foto’s kwamen oude, inmiddels niet meer bestaande, straten en pleintjes uit Rotterdam en Utrecht weer tot leven.  Ook laat Hans Beringen zich in zijn schilderwerk graag beïnvloeden door het buitenleven; de dieren op het land, slootkanten.

Waarnemingen worden op het doek weergegeven in de meest fantasie volle taferelen. Sprookjes op doek is misschien wel de beste benaming.

Zelf noemt Beringen zich niet schilder maar “penseler” en niet voor niets. In zijn werk zijn de penseelstreken die met veel liefde op het doek zijn gezet, de grote kwast wordt zelden gebruikt.

Hans Beringen zegt zelf over zijn werk:   “Ik realiseer me dat mijn werk niet bepaald vernieuwende elementen bevat.   Geen symboliek, geen mystiek een iedereen herkent de afbeeldingen.

Ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens aan de slag ga met abstracte kunstuitingen, modernisme, of non figuratief werk. Maar voorlopig is de inspiratie, en  de ideeën voor het nog te schilderen op mijn manier, nog lang niet uitgeput. Hier kunt u lezen waar ik allemaal heb geëxposeerd.