Penseler
Waarom penseler? Kwasten zijn me te grof

Decor Harten hoeve

De grote manegebak van de HartenHoeve lijkt net een Grand Cayon. Grote gieren vliegen in cirkels boven puntige bergtoppen en tussen stekelige cactussen. Penseler Hans Beringen schilderde samen met zijn dochter Jaqeuline, en de kinderen van de manege 500 vierkante meter decor. “De kinderen zijn ontzettend trots op hun werk. Ze hebben iets gemaakt, waarvan ze niet wisten dat ze het konden.” Dit decor zal tijdens de musical Lucky Luke en zijn Harem iedereen in een warme Wild West sferen brengen.

 De kinderen met wie Hans Beringen werkte, hebben allemaal een beperking. Trots wijst een meisje op een berg: “Die heb ik geschilderd” zegt ze glunderend. Hans zet het decor op en de kinderen kleuren het in. Uiteindelijk deed Hans de ‘finishing toutch’.

Ik noem het werk Community Art. Het is gemaakt door verschillende bijzondere mensen samen. Dat staat centraal bij ons theaterspektakel: samenwerken met ieders eigen talenten. Zo brengt kunst de mensen bij elkaar en leren mensen met en zonder een beperking met elkaar spelen en werken.  Aldus Christien de eigenares van de HartenHoeve.

 

One Response to “Decor Harten hoeve” (Click To View)»

 1. Hetty Vorselman Says:

  Hallo hartenhoeve,

  wij hebben hier in Terwolde (de plaats waar ik woon dicht bij Deventer) elk jaar een thema met een dorpsweekend. Dit jaar is het Wilde Westen.
  Nu hebben we gisteravond vergadering gehad en besloten om Lucky Luke in het wilde westen verder uit te gaan werken. Nu zag ik nadat ik had gegoogled, jullie decorstukken die jullie zo mooi gemaakt hadden. Hebben jullie die decorstukken nog? Zouden wij die mogen lenen/ huren? Ik hoor graag van jullie.

  Met vriendelijke groet,
  hetty Vorselman

Leave a Comment