Portfolio. 

Noem mij zelf geen schilder maar 'Penseler'. Ik vind het namelijk heerlijk om veel details die moeten uitmonden in één voorstelling op het doek te brengen. Vandaar Penseler, kwasten zijn mij te groot.
Mijn inspiratie bronnen zijn de dagelijkse waarnemingen en natuurlijk de werken van Jeroen Bosch en Pieter Breugel (de oude). Ik realiseer mij dat mijn werk niet bepaald vernieuwende elementen bevat, echter is het voor iedereen herkenbaar. En ja...in mijn schilderwerken zie je een lichte spot of ironie ook een dosis humor met een knipoog naar de kijker.

Ik ben Hans Beringen geboren in 1942 te Utrecht als derde kind van de familie. Later zou er nog een zusje bijkomen. Na de lagere school te hebben doorlopen. Een opleiding genoten als fijn metaalbewerker aan een in die tijd 'ambachtsschool' genoemd. Nog een cursus elektrotechniek gedaan. Daarna als eerste baantje, hulpje in een optiek winkel als leerling opticien. Vervolgens nog twaalf ambachten en en dertien ongelukken waarbij het tekenwerk altijd een voorname bezigheid was. 

In de jaren zestig heb ik een opleiding reclame tekenen gevolgd en het was in die tijd dat ik van mijn hobby een beroep maakte. Maar getrouwd en niet lang daarna een gezien met drie kindertjes, heb ik naast mijn kunstenaars bestaan er een baan bij moeten nemen. De kachel branden wel, maar de schoorsteen wilde niet echt roken. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig heb ik een vierjarige opleiding in (oude)- schilderstechnieken met gecertificeerd resultaat afgerond. Dat resulteerde dan weer als zelfstandig ondernemer in een full time job als zeefdrukker en decoratie schilder.

In 2002 mijn bedrijfje vaarwel gezegd en tot op heden als kunstschilder bezig. Decoratie of kunstschilder. Is dat niet hetzelfde?  Nee...als kunstenaar heb je alle vrijheid om je volledig te uiten en de fantasieën een vrije loop te laten.